zondag 29 juni 2014

Hollandse koolrabi met een Indische twist

Ingrediënten:
1 koolrabi, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
2 sjalotten, in dunne ringen gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
2 cm verse gember, in dunne reepjes gesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
1 tomaat, ontdaan van zachte kern, in kleine blokjes gesneden
1 flinke theelepel ketoembar
1 flinke theelepel sambal
2 eetlepels natriumarme ketjap
olijfolie
250 gram kipfilet, fijn gesneden
ongezouten kipkruiden (van Verstegen of van de Peperbol zijn erg smaakvol)

Bereiding:
Fruit de uit, knoflook en gember in de olijfolie.
Voeg de ketoembar, sambal en ketjap toe, schep goed om.
Voeg de paprika, tomaat en koolrabi toe.
Schep goed om en breng aan de kook.
Laat op laag sudderpitje met deksel circa 15 minuten pruttelen.
Na 5 en 10 minuten even omscheppen.
Bak ondertussen in koekenpan de kipfilet gaar en knapperig.
Als de koolrabi gaar is, voeg de kipfilet toe en meng door het groentenmengsel.
Lekker met rijst.