donderdag 31 oktober 2013

Aardappelpuree

Zelf aardappelpuree maken is heel eenvoudig en kost weinig tijd.

Ingrediënten per persoon:
- kruimig kokende aardappels
- crème fraiche
- vers gemalen peper
- vers gesneden bieslook

Schil de aardappels en snijd in grove stukken.
Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
Giet af.
Prak de aardappels met een grove vork fijn.
Ik haal ze niet door een zeef, omdat ik de structuur zo lekkerder vind.
Houd je van echt hele fijne aardappelpuree, duw de geprakte aardappels dan nog door een zeef.
Voeg per persoon 2 eetlepels crème fraiche en 1 eetlepel gesneden bieslook toe.
Maak op smaak met vers gemalen peper.

Je kunt met dit recept variëren.
Als ik bijvoorbeeld kabeljauwfilet eet, doe ik er ook nog 1 eetlepel vers gesneden dille door.

Eet smakelijk!