maandag 30 juni 2014

Selderij-crème soep

Als kind was ik verzot op Campbell's selderij-crèmesoep.
Hoogste tijd om eens de natriumarme tegenhanger te gaan maken!

Ingrediënten:
1 bos bleekselderij stengels
5 grote aardappels
2 sjalotjes
2 knoflooktenen
peper
1/2 pakje room culinair
1 liter Damhert natriumarme groentenbouillon
boter of olie

Bereiding:
Snij van de bos selderij-stengels 1cm van de boven- en onderkant af en gooi weg.
Was de stengels onder de stromende kraan totdat alle zandresten verdwenen zijn.
Snij de bladeren van de stengels en leg apart.
Snij de stengels in grove stukken.
Schil de aardappels en snij in grove stukken.
Snij de sjalotten en knoflooktenen in dunne plakjes.
Doe wat olie of boter in de pan en laat de sjapotten en knoflooktenen op laag vuur 2-3 minuutjes sudderen (zorg dat ze niet verkleuren).
Voeg de bleekselderij toe, schep om en laat nog 5 minuutjes sudderen.
Voeg de bouillon, aardappels en selderijblad toe, breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg een half pakje room culinair en naar smaak peper toe.
Voeg bij het opdienen nog wat verse bieslook toe.