woensdag 5 oktober 2016

Gestoofd rundvlees met madeira

Ondanks het mooie weer, begin ik toch weer trek te krijgen in lekkere stoofschotels.
In december had ik van de NVN een geweldig kerstpakket gekregen met talloze zakjes ongezouten kruiden van Gio's Corner. (http://www.dekruidenspecialist.nl/)
Daar zat geroosterde paprikapoeder bij en dat zakje lag al tijden te wachten om eens mee te gaan experimenteren.

Ingrediƫnten:
500 gram magere rib-runderlappen, in dobbelstenen snijden
1 blik gepelde tomaten (Heinz is zoutloos), tomaten in grove stukken snijden
2 gesnipperde grote knoflooktenen
2 grof gesneden grote sjalotten
vers gemalen peper
1 grote theelepel geroosterde paprikapoeder
2 theelepels gedroogde peterselie
100 ml madeira (vind je in het bouillon-schap)
1 pakje becel vlees & jus

Bereiding:
Bestrooi het rundvlees met de peper en schep goed om.
Smelt de bakboter in een sudderpan en laat het bruin worden.
Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en bewaar in een schaal.
Voeg de paprikapoeder, ui en knoflook aan de boter toe en bak op hoog vuur.
Voeg na circa 3 minuten de tomaten, tomatensaus en madeira toe.
Blijf goed omscheppen.
Als alles weer goed heet is, voeg je het vlees weer toe.
Roer goed om.
Zet de pan op een sudderplaat en laat op een sudderpit op de laagste stand 3 uur zachtjes sudderen.

Dit vleesgerecht is zowel met aardappels als met rijst lekker.
Ook past het bij diverse herfstgroentes: bloemkool, broccoli, boontjes etc.