zaterdag 2 april 2016

Smaaktest - Verstegen - Tartaar-gehaktballetjes met Zhug

ZHUG:


Ingrediƫnten kruidenmix:
karwijzaad, komijn, peper, chili, knoflook en korianderblad.

Deze kruidenmix komt uit Yemen en is volgens Verstegen zeer pittig, maar ik vind het erg meevallen. Ze adviseren 1 theelepel Zhug op 500 gram gehakt; ik had nu een halve theelepel Zhug op 1 tartaar.

Doe een tartaartje in een kommetje en trek deze met een vork los. Een halve theelepel Zhug kruidenmix en een halve theelepel paprikapoeder toevoegen.
Snipper een sjalotje en fruit deze in een koekenpannetje.
Voeg de sjalot aan de tartaar-mix toe. Voeg een verkrummelde beschuit en een losgeklopt ei toe.
Kneed de mix goed met je handen tot er een goede binding ontstaat. Eventueel nog wat paneermeel toevoegen. Draai balletjes ter grootte van golfballen.
Braad de balletjes in boter rondom knapperig en bruin.
Ze waren erg jammie!




















https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/pure-specerijen-mengeling-zhug.html